Bouwbegeleiding en advieswerkzaamheden

Bouwbegeleiding en advieswerkzaamheden

Het verbouwen of restaureren van een monumentaal pand is anders dan een standaard woning. Wij kunnen onafhankelijk voor u een kostenraming maken waarmee u een redelijk beeld heeft van wat het mag kosten. Wij adviseren u over het opstellen van een werkomschrijving en kunnen de kwaliteit van een offerte voor u beoordelen. Daarnaast komen wij tussendoor kijken tijdens de werkzaamheden om te bepalen of de werkzaamheden naar behoren uitgevoerd worden. 

Het komt geregeld voor dat er verrassingen tevoorschijn komen als er een voorzetwand wordt weggehaald of wellicht is er een mooi authentiek plafond achter het moderne plafond verstopt. Wilt u deze details in ere herstellen komt er vaak meerwerk aan te pas. Op dit moment kunnen wij u bijstaan. 

Bent u nog niet zo ver dat u wilt laten restaureren of groot onderhoud wilt laten plegen maar wilt u wel weten wat u kunt verwachten? Wij kunnen naar aanleiding van een volledig inspectierapport een nader instandhoudingsplan voor u uitwerken, bijvoorbeeld een meerjaren onderhoudsplan met bijbehorende, indicatieve begroting om uw instandhoudingswerk goed te plannen. Heeft u het voornemen om groot onderhoud te plegen of te restaureren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meerjaren onderhoudsplan

Wilt u een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) laten opstellen? Dit is heel verstandig als u wilt weten welk onderhoud moet plaatsvinden en welke kosten hieraan verbonden zijn. Wij combineren meestal een inspectie met het maken van een MJOP. Zo heeft u alles overzichtelijk in één rapportage. U ziet in één oogopslag wanneer welk bouwdeel van het object aan onderhoud toe is. Met dit plan kunt u zelf bepalen welke specialist u in de arm neemt voor bijvoorbeeld het schilderwerk, voegwerk of het dak. Wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.