Duurzaamheid en de CO₂-prestatieladder: zo verminderen we onze uitstoot

Bij Monumentenwacht Utrecht vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Daarom doen we er veel aan om onze CO₂-uitstoot te verminderen. De CO₂-prestatieladder speelt hierbij een belangrijke rol. Zo wordt duidelijk hoeveel CO₂ we jaarlijks produceren en hoe we die uitstoot kunnen verminderen. Meer weten over onze doelen op het gebied van duurzaamheid en hoe de CO₂-ladder hierbij helpt? Lees er hier alles over, of download hieronder ons voortgangsverslag. 

Wat is de CO₂-prestatieladder?

De CO₂-prestatieladder is een methode die organisaties helpt hun CO₂-uitstoot in kaart te brengen en te verminderen. Met deze methode wordt duidelijk hoeveel CO₂ we ieder jaar produceren en hoe we onze uitstoot kunnen verminderen. De prestatieladder bestaat uit 5 niveaus. 

De CO₂-prestatieladder van Monumentenwacht Utrecht

Sinds januari 2022 is Monumentenwacht Utrecht gecertificeerd voor niveau 3 op de CO₂-prestatieladder. 

Dit doen we om onze CO₂-uitstoot te verminderen

We zijn al druk bezig om nog duurzamer te worden en onze uitstoot verder te verminderen. De komende jaren zorgen we er bijvoorbeeld voor dat al onze voertuigen elektrisch worden. Natuurlijk is er altijd nog verbetering mogelijk. Benieuwd hoe we aan de slag gaan om onze CO₂-uitstoot verder te verminderen? Download hieronder dan onze energiebeoordeling.