Subsidie aanvragen voor een monumentaal pand: zo doet u dat

Subsidie aanvragen voor een monumentaal pand: zo doet u dat

Bezit u een monumentaal pand? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Voor het onderhoud van monumenten is namelijk vaak een potje beschikbaar. Er zijn hierbij wel verschillen tussen rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. We helpen u graag bij de subsidieaanvraag. Lees er hier alles over, of vraag meteen een offerte aan voor hulp bij de aanvraag.

Subsidie voor een gemeentelijk monument

Er is geen subsidieregeling voor het onderhoud van gemeentelijke monumenten. U kunt zich wel melden bij het gemeenteloket om te informeren of er geld beschikbaar is voor financiële ondersteuning bij het onderhoud van uw monument. Verschillende gemeenten hebben hier middelen voor beschikbaar.

Subsidie voor een Rijksmonument

Bezit u een Rijksmonument? Voor een Rijksmonumentaal pand kunt u twee subsidies krijgen: de woonhuissubsidie of de subsidie instandhouding monumenten (SIM). Voor beide subsidies moet u een aantal stukken aanleveren, zoals een inspectierapport dat niet ouder is dan twee jaar. Wij helpen u graag bij de inspectie en de subsidieaanvraag.  

Alles over woonhuissubsidie

Bent u eigenaar van een Rijksmonument dat gebruikt wordt als woonhuis? Dan heeft u recht op woonhuissubsidie of instandhoudingssubsidie. De subsidieregeling instandhouding monumenten vervang de fiscale aftrek voor particuliere eigenaren van een rijksmonument. 

U kunt ieder jaar van 1 maart tot 30 april woonhuissubsidie aanvragen over onderhoudskosten die u in het jaar daarvoor gemaakt heeft. Na 30 april kunt u geen subsidie meer aanvragen. Kosten die u in het huidige jaar maakt, kunt u meenemen met de subsidieaanvraag voor volgend jaar. 

Alles over de SIM-aanvraag

De Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM) is bedoeld voor rijksmonumenten zonder woonfunctie. Denk hierbij aan kerken, fabrieken of molens, maar ook aan groene of archeologische monumenten. De subsidie is bedoeld voor onderhoud van uw monument.

Houd rekening met deze punten bij de SIM-aanvraag:

Wij verzorgen de subsidieaanvraag graag voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie, of vraag meteen een offerte aan.

Anderen lazen ook: