Monumentenwacht en De Groene Grachten lanceren adviestool

Als we de klimaatdoelen willen behalen, moeten we vaart maken!

Een CO2-reductie van 40% in 2030 en van 60% in 2040. Maar, hoe verduurzaam je een monument? Authentieke ramen, oude schouwen, tochtige, niet-geïsoleerde muren; veel eigenaren weten niet waar ze moeten beginnen. Bovendien, hoe doe je dit mét behoud van de monumentale waarde? De nieuwe aanpak van De Groene Grachten en Monumentenwacht biedt uitkomst.

Groene plannen aan de keukentafel
De adviestool van De Groene Grachten brengt de duurzame mogelijkheden in kaart. De wachters van Monumentenwacht gaan ermee op pad. De aanpak bestaat uit een keukentafelgesprek, waarna de monumenteigenaar een onafhankelijk verduurzamingsadvies ontvangt. De adviestool is bovendien gekoppeld aan informatie over wet- en regelgeving in vijftig gemeenten en aan financierings- en subsidiemogelijkheden.

Vergoeding
De duurzaamheidsscan voeren wij uit tegen het gesubsidieerde uurtarief van € 48,50 (indien u lid bent). Van het totale factuurbedrag kunt u bij het Nationaal Restauratiefonds 50% vergoedt krijgen tot een maximum van € 500. Meer informatie hierover leest u hier.

Duurzaamheidsmaatregelen monument
Voor meer informatie over voorzieningen op het gebied van duurzaamheid verwijzen wij u graag naar onze pagina hierover. U kunt ook altijd contact met ons opnemen!

Uitleg inzet adviestool door Monumentenwacht