Uitvoerings- en bouwadvies bij uitvoering onderhouds- en restauratiewerken

Uitvoerings- en bouwadvies bij uitvoering onderhouds- en restauratiewerken

Bij het onderhouden, verbouwen en restaureren van een monumentaal pand komt meer kijken dan bij het onderhoud van een standaard woning. Gaat u een rijksmonument of gemeentelijk monument verbouwen? Wij ondersteunen u graag door middel van bouwbegeleiding en advies. 

Deze diensten bieden we u aan:

Geen monument is hetzelfde. Het komt dan ook regelmatig voor dat er verrassingen tevoorschijn komen tijdens de werkzaamheden. Misschien heeft uw pand een mooi authentiek plafond dat achter het moderne plafond verborgen zit, of komen er oude details achter een voorzetwand vandaan. Wilt u deze details herstellen? Dan adviseren wij u hier graag over. Ook wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met een beschermd dorpsgezicht.

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Om een monumentaal pand goed te blijven onderhouden is een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) nodig. Met een MJOP heeft u altijd inzicht in het nodige onderhoud aan uw monument en de kosten die daaraan verbonden zijn. Meestal combineren we een reguliere inspectie met het maken van een meerjarenonderhoudsplan. Zo heeft u alles overzichtelijk in één rapportage en weet u precies wanneer u welk onderhoud moet laten uitvoeren. Wilt u graag meer weten over een MJOP? Neem dan contact met ons op, of vraag hieronder meteen een offerte aan. 

Advies over uw instandhoudingsplan

Weet u nog niet of u wilt restaureren of groot onderhoud wilt uitvoeren, maar wilt u wel graag weten wat u kunt verwachten? Aan de hand van een volledig inspectierapport werken we graag een nader instandhoudingsplan voor u uit, bijvoorbeeld een meerjarenonderhoudsplan inclusief begroting. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bent u van plan om uw monument te restaureren of groot onderhoud te plegen? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Bekijk ook onze andere diensten: