Open Monumentendag 2022

Open Monumentendag 2022

Open Monumentendag is dit jaar op zaterdag 10 september. In Utrecht zal deze dag vooral in het teken staan van de viering van 900 jaar stadsrechten. Het landelijk thema dit jaar is: duurzaamheid. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij het herstel van de stadssingel.

Duurzaam
Het landelijke thema voor 2022 is duurzaamheid. Monumentenzorg is op zich al duurzaam, want monumenten gaan soms honderden jaren mee, worden vaak hergebruikt en blijven zo behouden voor volgende generaties. Tegelijk kan het een uitdaging zijn om een monumentaal pand op een duurzame manier te beheren of te restaureren, zonder afbreuk te doen aan de monumentale waarde. Wij houden ons hier ook actief mee bezig en informeren u graag over de mogelijkheden.

Monumentenwacht Utrecht
Uiteraard zijn wij zelf ook van de partij op deze dag. Wij staan op de Open Monumentendagmarkt. Deze markt kunt u vinden in de Pandhof van de Dom. Het is van 10.00 – 17.00uur. Wij ontvangen u graag!

Bij ons op het Fort
Bij ons op Fort Lunet II wordt uiteraard ook van alles georganiseerd. Dit begint al op vrijdag 9 september met een buitenbios. Op 10 september zal er een wandeling worden georganiseerd over alle forten (start op Fort Lunet I). Kijk voor het volledige programma hier.