Event Erfgoed & Ambacht

Event Erfgoed & Ambacht

Op donderdag 8 september vindt in Soesterberg het Erfgoed & Ambacht Event plaats. Op een unieke locatie, voormalige vliegtuigshelter 611, komen erfgoedliefhebbers in contact met tientallen specialisten op het gebied van restauratie, interieur en duurzaamheid.

Erfgoed & Ambacht is een landelijk platform dat de monumenteigenaar en de erfgoedspecialist met elkaar verbindt door middel van een jaarlijks event, lezingen en nieuwsbrieven. Jaarlijks strijkt het event op een bijzondere historische locatie neer.

Historische locatie
Wat als de Russen aanvallen? Die vraag zagen Amerikaanse militairen op vliegbasis Soesterberg liever niet beantwoord. Daarom bouwden ze er in de zestiger jaren zeventien stevige vliegtuigshelters. Die moesten hun F15’s beschermen tegen het vijandige vuur. Inmiddels zijn de militairen met hun materieel vertrokken en is Park Vliegbasis Soesterberg inmiddels een beschermd natuurgebied. De enorme hangars, als stille getuigen van de Koude Oorlog, staan er nog. Eén daarvan is vliegtuigshelter 611 die op 8 september dienst doet als locatie voor het Erfgoed & Ambacht Event.

Neusje van de zalm
Het event is het neusje van de zalm als het gaat om erfgoedspecialisten. Vrijwel alle disciplines zijn aanwezig: van monumentenglas tot lijnolieverf en van duurzaamheidsadvies tot verzekeren. Daarnaast heeft het event een uitgebreid kennis- en inspiratieprogramma met lezingen en masterclasses.

Informatie

Het Erfgoed & Ambacht Event vindt plaats op donderdag 8 september tussen 11.00 uur en 19.00 uur. De tijdstippen van de lezingen en masterclasses vindt u op www.erfgoedenambacht.nl

De entree, aan de kassa, bedraagt € 19,95. U kunt ook voor € 39,95, alleen in de voorverkoop, een passe-partout kopen. Naast de entree geniet u dan de gehele dag van gratis thee en/of koffie en krijgt u een heerlijke lunch aangeboden.

Aanmelden kan alleen vooraf via www.erfgoedenambacht.nl


Ledenaanbieding

Als lid van Monumentenwacht Utrecht ontvangt u een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. U betaalt dan slechts € 12,95 per persoon. Voor een passe-partout betaalt u € 29,95. Deze kortingen gelden alleen in de voorverkoop via www.erfgoedenambacht.nl. De kortingscode hiervoor is: HH2020