Bouwkundig adviseur duurzaamheid

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die onze nieuwe collega wil worden! Zoek je een niet-alledaagse baan in de bouwsector? Ben je avontuurlijk genoeg om kerktorens te beklimmen en om de Utrechtse buitenplaatsen van binnen en buiten bouwtechnisch te verkennen? Kun jij de eigenaren van grachtenpanden van jouw adviezen voorzien en bijdrage leveren aan een duurzame toekomst? Dan hebben wij de baan voor bouwkundig adviseur duurzaamheid!

Organisatieprofiel

Monumentenwacht Utrecht (MWU) is in 1974 opgericht. De aanleiding was het toenemende besef dat de aandacht van monumentenbehoud niet op restaureren, maar op onderhouden moet liggen. Het doel was het voorkomen van verval door onderhoud te stimuleren. Monumentenwacht Utrecht is een onafhankelijke provinciale organisatie voor monumentenzorg die zich richt op het duurzaam behoud van monumenten; zij ondersteunt eigenaren bij alle bouwkundige vraagstukken die bij onderhoud komen kijken. Een team van 14 monumentenwachters voert bouwkundige inspecties uit en meet de conditie en onderhoudsbehoefte van monumentale gebouwen conform URL 2005 en NEN 2767. Monumentenwacht richt zich op het ontzorgen van eigenaren: we begeleiden het gehele onderhoudstraject van een monument, van bestandsopname tot oplevering. Als vervolg op de inspectie maken we MJOP’s en werkbeschrijvingen, verzorgen we subsidieaanvragen (SIM) en begeleiden we de uitvoering.

De kerntaken van Monumentenwacht Utrecht kunnen als volgt worden gedefinieerd:

Wat ga je doen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema bij het onderhoud van monumenten. In monumentale panden levert verduurzaming namelijk veel op. Het is wel belangrijk om daarbij te letten op de richtlijnen voor monumentale panden.

In deze functie beoordeel je de bouwkundige constructies, de materialen, de detailleringen en de risico’s. Daarnaast stel je duurzaamheidsadviezen op die je bespreekt met de eigenaren of beheerders en je adviseert hen over het bouwkundig onderhoud. Daarnaast hou je je ook bezig met de volgende zaken:

Wij bieden

Wat neem je mee

Wij geloven dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven de organisatie sterker maakt en leidt tot een plezierige werkplek voor iedereen die bij en met ons werkt. Voldoe jij dus niet aan alle functie eisen maar denk jij wel een mooie bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie? Dan nodigen wij je van harte uit toch te solliciteren.